Çarşamba, Mayıs 1, 2024
Ana SayfaShazamShazam Nedir?

Shazam Nedir?

- Advertisement -

Shazam Uygulaması Nedir?

Teknolojinin ve dijital platformların gelişmesiyle beraber insanlar birçok avantajla buluştur. Artık çok farklı alanlarda farklı çalışmalara da imza atılıyor. Bu yüzden birçok kişi de ihtiyaçlarını geliştirilen uygulamalar üzerinden karşılıyor. İnsanların son zamanlarda ilgisini çeken uygulamalardan biri de elbette ki Shazam. Bu yüzden kişilerin büyük bir çoğunluğu Shazam nedir diye soruyor. Nasıl bir uygulama olduğunu ve içerisinde ne gibi özellikler barındırdığını merak ediyorlar. En iyi şekilde kullanabilmek ve uygulamanın artılarından faydalanabilmek için de araştırmalar yapıyorlar. Bizler de size Shazam hakkında bilmeniz gerekenleri genel hatlarıyla sunacağız.


Shazam yeni dönem uygulamalarından biri olmasının yanı sıra çalan bir şarkının veyahut müziğin ismini bulmanızı sağlıyor. Yani bir ortamda dinlediğiniz şarkıları sevdiyseniz, kolay bir şekilde bulabiliyor ve kendi müzik listenize ekleyebiliyorsunuz. Şarkılar artık sizin için daha özel bir hale gelir. Hızlı bir şekilde çalışması ve kaliteli alt yapısıyla da sizi zorda bırakan bir uygulama olarak görülmez. Düğmesine bastığınız andan itibaren çalan her şarkıyım kolaylıkla bulabilirsiniz. Elbette bu tarz uygulamalar çoğalmaya devam etse de şu anda en çok tutulan Shazam olarak biliniyor. Uygulama, şarkının ismini bulmanızın yanı sıra hangi albümde olduğunu, hangi sanatçıya ait olduğunu da size gösteriyor. Bu yüzden de oldukça başarılı bir uygulama olduğunu söylemek de mümkün. 

Shazam uygulaması
Shazam uygulaması

Shazam Nasıl Kullanılır?

Kullanıcılar birçok mecrada Shazam nasıl kullanılır diye sorguluyor. Uygulama da aslında oldukça basit ve hızlı bir kullanıma sahip. Bir şarkıyı bulmak istediğinizde saniyeler içerisinde sonuca ulaşabiliyorsunuz. Uygulamayı açtığınız zaman da uygulamadan ayrı olarak ekranınızda yüzden Shazam balonu görünecektir. Bu da uygulamayı açmanıza gerek olmadan özelliklerinden faydalanabilmenizi sağlar. Siz telefonunuzda bir şey dinler veyahut izlerken daha kolay bir biçimde kullanabilirsiniz.
Ek olarak şarkının ve şarkı sahibinin isminin verilmesinin yanı sıra farklı özellikleri de bulunuyor. Gördüğü talebe göre içerisinde farklı karaoke işlevleri de barındırıyor. Siz şarkıyı dinlerken şarkının sözlerini de görebiliyorsunuz. Ayrıca özellikle son güncellemelerde siz kulaklık takarken bile şarkıyı tanıyabilmesini sağlıyor. Oldukça başarılı olmasının yanı sıra etkinleştirildiğinde ekranda karşınıza çıkıyor. 

Shazam Nasıl Çalışıyor?

Biz müziği tanımak istediğinizde Shazam uygulaması avantajlarından faydalanabilirsiniz. Bunun için de uygulama oldukça profesyonel bir sistem barındırıyor. Uygulama, sizin öğrenmek istediğiniz şarkının on saniye süren bir örneğini kopyalıyor. Sonrasında da veritanından bazı eşleştirmeler sunuyor. Eğer eşleştirme yapabileceği bir bilgi bulursa da size yardımcı oluyor. Elbette bu sistem oldukça basit. Hesap ayarlarınıza gittiğinizde yapmanız gereken se Shazam aç kısmını etkinleştirmektir. Ek olarak bazı özellikleri Android ve IOS özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Açılır düğme kısmı Android üzerinde bulunmaktadır. Ek olarak otomatik mod ile de bu aşamada tanışma şansı elde edebiliyorsunuz.

- Advertisement -

SosyalAtom istatistiklerini yükseltmek için binlerce fenomen tarafından güvenilen platform. İhtiyacınız olan her şey takipçilerden beğenilere, izlenmelerden, abonelere ve daha fazlası bu evrende! Hemen kayıt ol!

Önceki İçerikSkype Hesap Açma
Sonraki İçerikSignal Uygulaması Nedir?
RELATED ARTICLES

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments